tirsdag 28. desember 2010

Til alle som venter (og maser)

Beklager til alle som venter på et resieavslutningsinnlegg. Det kommer, det kommer! Det er rart hvor fort tida har gått nå som vi har kommet hjem. Jul, gavehandel, familieselskap, vennebesøk og alle andre som også skal treffes.Tida har gått litt fra oss, også med tanke på at Peter begynte å jobbe nesten med en gang vi kom hjem.
Så bær med oss, det kommer flere innlegg fra turen altså!
Så i dette korte innlegget vil vi bare si til alle som følger oss og leser:
Ha en fortsatt god jul og et fortreffelig godt nyttår!!

-Bella

lørdag 4. desember 2010

Goa, sol, varme, strand, palmer og kuer!

Goa ja. Destinasjonen vi booka for et år siden for å ha et par uker med avslapning fra 6 måneder med reising, før vi kommer hjem.
Hotellet bestilte vi forunderlig tidlig! Forunderlig fordi vi har aldri bestilt noe én måned før i tid på reisa vår. Det har heller gått i én dag før, om vi har bestilt et sted å sove i forkant det hele tatt! Det ble to forskjellige steder på Goa vi endte opp med; Mobor, Cavelossum i 4 netter, og Palolem i 9 netter. To helt vidt forskjellige steder! 

I Mobor tøt det av overvektige, bleike russere og briter som var på chartertur. Mange fulle jenter med bittesmå skjørt som vimsa rundt, og vi følte vi plutselig hadde kommet til et annet sted enn India. For å forklare litt bedre, så har jeg nesten ikke tørt å vise en skulder (og har ikke brukt shorts på to uker) her i India før nå, så det å komme til Goa var litt av en overgang.
Men etter over en times tid i taxi fra flyplassen og ned til Mobor (som kom på 120,- NOK, noe jeg kan betale for å komme meg hjem fra Oslosentrum en sen lørdagskveld, på 10 min.), var vi begge enige at det her er ikke som et hvilket som helst annet ”Syden”-sted vi har vært før. Fargerike hus er innmari inn her, og det er grønt over hele med palmeskog. Kjempefint og vi følte oss begge litt eksotiske der vi observerte verden utafor bilvinduet. Som sagt helt til vi kom til Mobor, og så at det ikke bare var oss som ville være litt eksotiske.
Dagene i Mobor gikk med på strand, bading, rusling pusling og Peter nok en gang på antibiotika. Han hadde nemlig blitt syk dagen vi skulle reise til Goa stakkar. Vi hadde et airconditionanlegg som spytta is utover på nattan, men takknemlige for aircondition anlegg for det. Det var rene håndklær (hvertfall det ene), rent sengetøy og såpe på badet. Det var til og med varmt vann i dusjen, hvis du dusja før middag vel og merke. Rart hvor takknemlige vi er blitt for den minste lille ting etter å ha reist så mye.

Etter noen dager på stranda, dupping i vannet, og til og med strand party (det het det, men spiste bare på stranda og var skikkelig charter-underholdning med fyrverkeri til slutt), tok vi taxi til Palolem.
Måtte ta ferge for å komme oss dit, for Mobor ligger litt kronglete til. Ferga var malt lysblå for å dekke over at den egentlig fargen som skulle vært oransje av rust, men den putra og gikk den lille strekningen vi skulle over elva. Taxituren til Palolem var anstrengende for å si det mildt. Vi endte opp med å holde hverandre i henda og lukka øya på det verste. Sjåføren vår må ha vært høy på noe…han skulle absolutt kjøre forbi alle, helst i svinger og veldig fort. Ikke no tips på han nei!
Vel fremme får vi beskjed om at taxien ikke kan kjøre oss helt til hotellet vårt. ”Bare gå ned på stranda der, ta til høyre og etter to minutter er dere der”. Så da rusla vi bortover på stranda med hver vår bagzilla pluss mer til, til vi kom til Ciaran’s, hotellet vårt. For et sted. OJ oj oj..


Ciaran's ligger gjemt der inne et sted


Inngangspartiet


Hovedhuset, med vårt lille krypinn nederst til venstre



Palolem er utrolig flott i seg selv, og stedet vi har valgt å bo er en av de finere stedene. Vi syns vi kunne unne oss det den siste tida på reisa vår. Jeg vet ikke om jeg kan beskrive stedet vi bor på for å gjøre det rettferdig, men jeg kan prøve. Palolem Beach er slutten på en regnskog hvor skog møter hav. Det er ikke skog som vi kjenner det, det er palmeskog, så palmene henger over stranda bortover hele og hotellet vårt er (som alle andre strandhoteller her) midt i den skogen. Varmt vann, og det ligger fiskebåter bortover hele som blir brukt på morgenen og dratt opp på kvelden. Det er kuer som rusler rundt på stranda eller har funnet seg litt skygge fra en av båtene. Det er selvfølgelig selgere som helst skal selge deg overprisa saronger, smykker, henna, trommer og annet juggel. Så skal du ha noe må du prute hardt og ikke falle i fella når det ser ut som om de skal begynne å gråte. Syns vi har greid oss bra med pruting, men har ikke akkurat kjøpt oss noe enorme greier. Et par handlenett og to saronger er vel ikke noe å skryte av.
Vi bestemte oss for å bestille rom i hovedhuset her, for der er det aircondition, noe det ikke er i strandhytter rundt oss på Ciaran’s. Dem kan nemlig ikke ha AC i hytter som ikke er tette og har stråtak. Men vi koser oss i vårt lille herlige rom med varmt vann, uansett på døgnet, ren seng og en film på kvelden, pluss at vårt hus i betong selvfølgelig er mer lydisolert enn bungalowene. Det eneste vi kan være litt missunnelige på er at bungalowene har hengekøyer, det har ikke vi…


En liten bit av strandpromenaden på Palolem


Og et av Indias varemerker; kuer


De likte seg i solnedgang,
men var ikke å finne når dagen var som varmest


Så hva har vi gjort her i Palolem. Absolutt ingenting. Vi har stått opp, spist frokost som er inkludert (fersk frukt eller grøt, rundstykke med egg, ferskpressa juice og kaffe eller te) mens vi har sett utover vannet og stranda. Vi har da fortsatt rutina med å smøre oss med solkrem og legge oss rett utafor på stranda for så å bade når det blir for varmt. Lunsj sånn i 2 tida, og før det, en liten pose cashewnøtter. Klokka fire er det chai te med hjemmebakt kake (alt inkludert) før vi slapper av litt før middag på hotellet. Har blitt middag på hotellet her så å si hver dag, rett og slett fordi dem lager utrolig god mat her, og vi ikke har blitt syke av å spise her ennå. Eeeeh...etterhvert fikk vi spørsmålet når vi bestilte bord til middag: "Same table?", eller "Your usual table?". Vi gikk også på fornavn med de fleste som jobba der til slutt.

Frokost...


...lunsj...


...og ettermiddags-Chai te....



Her på hotellet er det også en bitteliten enkel bungalow som er Spa hjørnet. Bestilte meg manikyr og pedikyr, satt der i 1 og ½ time, massasje opp til kne og skulder, pussing, gnikking og neglelakk til…ja, dere kan jo gjette! Til 62 nette norske kroner! Fornøyd der jeg satt etterpå å sprika med tær og fingre, for å få alt til å tørke.
Ja, det har vært vår hverdag i Palolem. Må jo si vi også har tatt oss et par kveldsturer bortover på stranda, og ja det er så romantisk som det høres ut som.
En spesiell takk til pappa som har gitt meg disse fantastiske rødhårgenene! Jeg smører meg med faktor 50, men blir rød uansett hva jeg gjør. Peter holder en knapp på at jeg har kjøpt meg dårlig merke i solkremen, så nå har vi kjøpt Nivea for å være på den sikre siden. Men jeg holder fortsatt en knapp på genene. Og jeg sender nok av missunelige blikk på Peter smører seg med 30, og ser mer og mer som om han har huden til de lokale her.
Greit, har nå prøvd Nivea sin faktor 50, og er brun og fin. Ikke en rød stripe på kroppen en gang! Sånn er det med billig solkrem gitt! Bøyer meg i støvet; Peter hadde rett…


Soling


Bading..ehh..med kua?


Og kokosnøttdusjen hjalp oss med
å kvitte oss med salt og sand



Vår siste kveld i Goa (eller nest siste kveld. Bedre å avslutte da, enn dagen før vi måtte stå opp tidlig på avreisedagen!), ble det Goa-hummer med curry (kom på 250 norske kroner for en hel, stor hummer!) , så delte vi en flaske med rødvin. Rødvina skålte vi med for en syk herlig reiseopplevelse på seks måneder, pluss at Grete og Elco (mammas bestevenninne fra Nederland), spanderte flaska på oss. Og selvfølgelig, aller siste kveld ble det gjensyn med verdens beste rett; Butter Chicken. Beste indiske retten så langt for vår del!


Stakkar maten til Isabel



En ting er vi innmari enige i begge to. Du kan ikke bare dra til Goa og si at du har opplevd India. Dette er så ulikt de 2 første ukene som overhode mulig…nesten da. Fortsatt deilig indisk mat, kuer som vandrer rundt og løshunder som gjemmer seg i skyggen. Men det mangler de virkelige indiske fargene, de flotte palassene, søppelet, de rare luktene og det absurde kaoset til de indiske byene. Det er veldig avslappende, veldig grønt, veldig rolig, veldig vennlig (i den betydning at det er vennlig for vestlige turister, noe jeg vil si at det øvrige vi har opplevd i stor grad ikke er). Så har du litt ekstra penger til å bruke på ferien din, anbefaler jeg deg ikke å dra på Chartertur til Middelhavet, men heller å ta deg en tur hit til Goa (hvert fall Palolem). Er grønnere enn de fleste stedene rundt middelhavet, og er mye færre turister, fantastisk mat, for ikke å snakke om billig! Full fiskemiddag med 2 forskjellige retter med fisk på samme tallerken, salat, ris, chapati (lefselignende ting) og flatbrødaktiv ting, 30 kroner… Goa er også et sted kjent fra hippietiden, med yoga på stranda, økologisk mat lagd fra grunnen og krystallbehandlinger. Goa er det stedet The Beatles dro for å bli inspirert (dopa nok) til å skrive syke tekster til sangene sine.

Har vært et fantastisk opphold her, og har klart å lade opp til et par dager i storbyen for så å reise hjem...
Neste og siste stopp; Mumbai!


Av sted fra sand og sol til Mumbais travle gater...


Sees snart!