søndag 17. oktober 2010

Bangkok


Egentlig så var Bangkok bare et lite stopp på reisen, hvor vi hadde lagt inn et par ekstra dager tilfelle flyforsinkelser. Så da hadde vi fire dager i en storby vi visste veldig lite om. Fikk i huj og hast kjøpt oss en Lonely Planet bok om Bangkok på flyplassen i Sydney. Bangkok kort fortalt var shopping (eller vindusshopping som vi er blitt sååå flinke på), og avslapping. Vi bodde i Sukhumvit, som er handleområde i Bangkok. En ting vi har oppdaget med Asia er at det er helsikkes varmt, og så å si 100% luftfiktighet hele tiden. Så da takket vi Gud, Allah og Buddha hver gang vi kom inn på et kjøpesenter med aircondition. Og ja, vi brukte mye tid i kjøpesentrene. Det er jo så mye å se på! Ellers så er gatene stappa med trafikk, trafikk og litt mer trafikk. Eller om du tørr å smake på mat fra trilleboder, så er det nok av dem også her. Luktene fra bodene, og eksosen fra trafikken er vel noe alle som har vært i Bangkok kjenner igjen og husker tror jeg.

Trafikkork. Et evig kaos i Bangkok.


Ellers så ble det ikke bare shopping, men også en dagstur på fire forskjellige templer rundt i byen med privat guide. Følte oss som rike, hvite, høye, blåøyde folk fra vesten der vi rusla og knipsa bilder på hvert hjørnet. Men, det er ikke hver dag vi ser en sittende Buddha i massivt gull på 5,5 tonn, eller en liggende Buddha på 43 meter dekket av bladgull. For å ikke snakke om alle templene i gull, glitter og stas. Arkitekturen og detaljene er liksom noe litt mer fantastisk her enn kirken hjemme på Gressvik.

43 meter lang og forgyllet med gull


Tempel


5,5 tonn massivt gull!


Siste kveld vi hadde alene i Bangkok gikk vi ut for å spise på en italiensk restaurant borti gata for hotellet. En liten sprekk i veggen, med en entusiastisk italiensk eier og fantastisk mat. Midt under middagen skrudde eieren på opera på full guffe, tok pepperkverna vår som mikrofon, og sang opera for full hals. Utrolig herlig avslutning på en ellers ganske travel, møkkete, varm og kanskje litt slitsom by. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar