søndag 27. juni 2010

Gordon i Milton, og bare oss i New Orleans

Etter Orlando var det tid for å ta flyet til New Orleans, så bil til Milton, 3 1/2 time, for å besøke Gordon Bates. Vi måtte visst mellomlande til New Orleans, og landa i en by som het Charlotte. Javel, tenkte vi og hadde aldri hørt om Charlotte! Litt spesielt å være et sted vi ikke har peiling hvor er på kartet! Men etter å ha studert et kart skjønte vi at vi var i North Carolina. Ja, så da har vi vært innom der også.
Vi bestilte bil på flyplassen, en liten gullfarget Nissan ettellerannet merke, som ville meg vondt både i ryggen og armene etter noen timer med kjøring, kjente jeg! Jeg måtte kjøre, for ble billigere, siden Peter fortsatt er 24 år...pjokken. Hehe! Helt greit å kjøre for veiene er så store, hvor 2 felt er sjeldent, mens 8 felt eller mer er mer vanlig. Tunga rett i munnen når du tenker at de rundt deg får lappen når de er 16 år, og har stooore pickups som de kjører farlig nærme slalom med. Men gikk overraskende bra!
Vel fremme hos Gordon ble vi tatt godt i mot av både han og boxeren Bud.
Bud = underbitt, matgal, ivrig, fotfetisj, stor hund. Fine dyret!

Godhunden Bud, som vi ble veldig glade i!


We really liked it at Gordon's place. It was in the country, with all the conservative. Bush lovin' people. At Gordon's we spent our time just relaxing, we got to know each other better, we had some great conversations, and we introduced him to some norwegian bands like The Loners and Helene Bøksle. He really loved the songs, and both of the girls voices. So we played them a lot in the evenings when we talked for hours. It was such a good time in Milton with Gordon.

Bud fanger Doritosen fra Gordon


Gordon thought Peter and me should visit the Gulf Coastline in Pensacola, so we took the car and drove there the second day, and spent our day at the sugar white beach. Not one drop of oil in sight, and not a lot of people in sight either, so just perfect for us! It started to rain after some time, so we sought refuge under the roof at a beach bar, "The Dock". A cool rustic place, where we bought some lemonade. Good times, good times:)

The Dock

The 2nd day, it was  raining on and of the whole day, so we just stayed home with Gordon that day reading, looking at pictures, talking, walking Bud, and barbecuing. The food was so good...we are still dreaming of it, and Gordon tried to convinced us that he wasn't a good cook. Hah! He is a great cook!
It was sad leaving Gordon, and Bud. We really hope we will see him again in a couple of years. We really really hope so!

Kjøreturen til New Orleans gikk greit. Var trafikkulykke, så plutselig stoppa alt opp, men vi fikk vrengt bilen på en avkjørsel og tok en litt spontan snarvei. Ruth (som vi kaller GPS'n vår) tulla litt når vi kom nærmere og nærmer New Orleans, og Peter ville overbevise at han kunne bedre enn Ruth, så da kjørte vi litt feil, brukte litt ekstra tid, kom nærmere sentrum enn det jeg ville, pulsen min steg i ukjent terreng, og ja, jeg blir ikke hyggelig da...beklager for det.
Men vi kom frem, og New Orleans er en fri og liberal by. Hotellet vårt, Chateu Hotel, lå midt i French Quarter, som er det områet byen er mest kjent for, med voodoo, Bourbon Street, franske kaker, kaffe og arkitektur, og et ellers liberalt syn på det meste. Tilsynelatende. Første kvelden smakte vi på lokalretten Jambalaya! Helt greit, men ikke noe mer enn det. Måtte prøve litt lokal øl fra Lousiana, og likte godt Abita Amber, som var mye bedre enn mye annet vi har smakt på. Ble anbefalt å prøve den mest kjente drinken i området også, som het Hurricane. Husker ikke hvorfor den var så spesiell, men..ikke helt vår smak, men den gjorde meg i hver fall fnisete! Andre dagen ble det vandring i Bourbon Street, vi ramla over Jackson Square, French Market og Riverwalk handlesenter. På kvelden gikk vi innom en Jazzbar, og nøt improviserende jazztoner. Vi flyttet oss senere til en bar med mer bluespreget musikk. På kvelden er det live musikk i hvert eneste bygg i Bourbon Street! Og masse, masse liv! Resten av dagene ble det mer vandring og litt avslapning.

Typisk French Quarter arkitektur


Kusken til hest-og-vogn-touren man kunne ta, slapper av


Blues Club i Bourbon Street


Fantastisk live jazz på et av de mange utestedene

Ellers i byen er det ghost tours på hvert hjørnet på kveldene, damer som drar opp toppene og flasher seg mitt på gata for å få mardi gras smykker fra folk på balkongene over på utesteder. For å ikke snakke om maten her! Cajun food, jambalaya, og kreps får du overalt. Men masse er fritert også.. vi er dritt lei fritert mat!! Allerede! Men vi smakte på alligator idag, fritert sådan, men artig å ha smakt det også! En smak vi ikke har smakt før.
Men New Orleans er virkelig en artig by å ha vært i. Morsomme folk å se på, kose butikker og live jazz band på maaange utesteder. Kjenner vi liker dette, og myggen liker oss. Nok av myggestikk. Jeg har tolv myggestikk, og det bare på leggene etter bare noen dager. Klør!!
I morgen blir det flytur til Denver, hvor Pam og Mike henter oss for å kjøre oss til deres hjem i Colorado Springs. Blir koselig!

Blogges senere!

2 kommentarer:

  1. Så moro å høre fra dere! Høres ut som dere har lagt opp til en veldig koselig kombinasjon av besøk hjemme hos folk og turisme i storbyene:) Og jeg tipper Tore blir misunnelig på at dere har hengt med Bud, han så IKKE slem ut ...

    To nyheter herfra:
    Vi har kjøpt bil, bare ikke fått den enda - den kalles Postmann Pat av den forrige eieren og det har med utseendet å gjøre... samt muligens også det vakre, rødgrønne interiøret, hehe ...
    Og baby nummer to i årets fredrikstad-babyboom er ute i verden (vi har ikke sett han ennå heller - men tror ikke han skal hete postmann pat)! Kjenner jeg føler meg litt ekstra gravid når sånne ting skjer:)

    klemmer fra meg - unni anita!!!

    SvarSlett
  2. Bud ser ut som en god Bit-erstatning :)
    North Carolina - James Taylor vokste jo opp der!

    Skjønner det må ha vært koselig å sitte med Gordon på kveldene. Mannen med hemmelig jobb...

    -Tore

    SvarSlett