søndag 4. juli 2010

Colorado Springs

Søndag 27. juni bar det avsted fra New Orleans til Denver, Colorado. I New Orleans følte vi at fuktigheten trengte seg inn i alt som var av hud og hår. Slapp unna en tropisk storm også, da vi dro. I Colorado derimot, ble vi overraska over den klare og friske fjellufta som møtte oss! Herlige greier, nesten som Norge! Problemet er visstnok at det er så tørr luft der, at du ikke merker at du svetter, fordi svetten kondenserer bort med en gang. I tillegg hendte det flere ganger at vi så regn som aldri nådde bakken, på grunn av lufta. Uansett bedre enn fuktige sør.
Fant Pam og Mike med en gang vi kom oss til terminalen. Jeg (Peter) synes det var utrolig koselig å se dem igjen etter 11 år siden sist. For de som ikke vet det er jeg oppkalt etter Mike, som heter Lawrence Michael. De henta oss til deres hjem i Colorado Springs. Opplevelsene begynte med en gang, da de tok oss med inn i en fantastisk matbutikk med de utroligste ferske råvarer og andre varer, alt av korn, ris og nøtter i løsvekt, og flere herlige delikatesser med all slags ferskvare. Så er bare å komme seg til Whole Foods Market om man besøker USA!
De følgende dagene ble fylt med opplevelser fra nærområdet, hvor vi fikk en smakebit av Colorado. Vi bodde på ca. 2000 meters høyde, og så konstant utover Pikes Peak og andre topper som er en del av den store fjellkjeden Rocky Mountains. Først ut var Air Force Academy, som ligger like i nærheten av Colorado Springs. Dette er en stor skole som trener piloter til miliærtjeneste, og personer til andre oppgaver som har med luftfart i militæret å gjøre. Mest imponerende var den unike kirken på området, med ganske utradisjonelt design.

En del av Air Force Academy, med kirken i bakgrunnen


Videre gikk turen til Garden of the Gods, som er et lite, men imponerende og dramatisk stykke Red Rock. Spesielt å se for norske øyne.

En liten del av Garden of the Gods


Så kom dagen da vi skulle på hiking med Mike i selveste Rocky Mountains! Lystne på en liten villmarkstur i the Rockys, gikk vi freidige i gang etter en biltur. Var ikke lange biten vi gikk, kanskje 5-6km, men oppdaget at vi måtte kontrollere oss i den tynne lufta, og ikke gi på for hardt. Det var kjølig i høyfjellet, óg gett! Og når vi nådde toppen, med herlig utsikt, hjalp det ikke at kraftig tordenvær var på vei mot oss. Er verdt å nevne at det nesten var mer nedbrent skog og trær slått ned av lynet, enn annen skog. Skumle greier! Vi var heldige, og fikk bare litt regn. Men det kjøla ned omgivelsene til kalde 12 grader på det minste, noe vi ikke var forberedt på med sommerklær på. Men gikk egentlig veldig fint, og er enige om at dette var en av de beste opplevelsene hittil.

På toppen av vår lille villmarksutflukt


Neste dag bar på bilkjøring i omegn, nærmere 300 miles. Vi var innom en utsiktspost før vi nærmet oss, men ikke kjørte igjennom, South Park (sistnevnte er et slags faktisk sletteområde, som fiksjonsbyen South Park ligger, fra tegneserien). Fikk se Buffalo (veldig moro), og var innom vakre steder som Old Colorado City, Buena Vista og Salida.

Buffalo i det fjerne i fantastisk landskap


2. juli, og jeg fylte 25 år! HURRA! Og ble en kjempeopplevelse..god frokost og en tur til en utsikt over hele Colorado Springs, før KINOTID! Og vi dro på Toy Story 3D! Absolutt en film å anbefale med artige replikker, morsom historie, og ikke minst, i 3D! Etter kino var det god istid..mmm...og til kvelds var det "Rib Eye steaks". Supersaftige og svære kjøttstykker som smelta før den berørte tunga..magisk..
Og god mat var det hele tiden..amerikanske frokoster, fylte kyllinger, buffalo stroganoff, og deilig restaurantmat. Spørs om ikke vekta har økt litt nå, ja. Må ikke glemme at Mike har ca. 350 viner i kjelleren heller, og hver kveld ble en eller to passende viner servert til maten..alle var perfekte.


Skikkelig hjemmelaga amerikanske pannekaker med blåbær maple syrup

Og må ikke glemme Pam og Mike. To fantastiske herlige amerikanere med sans for god mat og vin, tur i skog og mark, en god film i ny og ne. De åpnet hjemmet for oss, og gjorde oppholdet i Colorado Springs uforglemmelig. Thank you so much, Pam and Mike, for taking such good care of us the time we spent together! We will always remember this short week.

Pam og Mike kjørte oss rundt overalt!


Nå er det Hollywood og resten av USAs vestkyst som ligger for våre føtter, og skal ikke se bort ifra at vi får brent litt gummi i samma slengen, med en nokså muskuløs (synes vi, da) Ford Mustang!

Bloggast! (Og ikke glem at det er mer spennende bilder i margen til høyre:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar