onsdag 14. juli 2010

Bilturen 1: Hollywood og Las Vegas

3. juli og vi var veldig, veldig, veldig spente var vi da vi skulle begynne vår 3 ukers biltur i California, Nevada og Arizona...mest fordi vi ikke ante åssen bilen vår så ut, bare at vi hadde bestilt Mustang og hard-top! Å kjøre rundt i Mustang i Amerika har nemlig vært en slags drøm for meg (Peter). Når vi først så bilen, begynte vi bare å le! Rett og slett fordi vi synes den så veldig bra ut! Ikke favorittfargen, men allikevel. Passe muskuløs, og veldig freeeesh og ny, og litt mer futt enn den forrige Nissan leiebilen, kan du si!

Vår røde og deilige Mustang


Henta bilen på LAX (Los Angeles Intl Airport), og første stopp var Hollywood! Kun for et par dager. Hadde ingen store ønsker om å se LA downtown, men måtte liksom se Hollywood Boulevard med Walk of Fame, Kodak Theater, fot- og håndavtrykk av stjernene, og ikke minst Hollywoodskiltet! Og akkurat det gjorde vi..og når hotellet lå på velkjente Sunset Boulevard, var det ingen sak å ta seg frem to kvartaler opp til disse must-see'ene.

The Stars

Det var også 4. juli når vi var i Hollywood, og vi hadde veldig, veldig lyst til å se fyrverkeri et sted! Fyrverkeri er strengt forbudt å bruke for privatpersoner i mange counties, så det måtte være organisert. Begynte å sjekke opp hvor disse fyrverkeriene skulle fyres opp, men de var liksom litt begrensa. Og når en tenker på at hele Los Angeles befolkning med sine 3.8 millioner innbyggere skulle se på disse, ber vi om bråk. Vi endte med å spørre i en informasjonsskranke om det mest tilgjengelige. Så vi endte opp med å kjøpe billetter til Hollywood Bowl. En veldig kjent utearena, bare 30 minutters gange fra hotellet. På Hollywood Bowl var det tradisjon for amerikanere å ta med seg øl og vin og ha skikkelig picnic før forestillingen! Skikkelig stas med alle som gikk i skjorter og hatter i samme form og farge som det amerikanske flagget. Vi kom i samtale med 3 lokale når vi spiste våre burgere og nøt ølen, og hadde det kjempeflott!
Så begynte showet, og vi forflyttet oss videre inn på plassene våre. Der ble det først konsert med L.A. Symphonic Orchestra, og så klart starter det hele med Nasjonalsangen, og vi måtte opp å stå og hylle landet vi nå følte vi var blitt en del av...kunne ikke akkurat teksten da. Senere spilte Vince Gill opp, sammen med symfoniorkesteret, så fikk oss en kjempeopplevelse. Det hele avsluttet med fyrverkeri, som i tillegg var sykronisert til et symfonistykke..moro!

Hollywood Bowl og 4. juli! Sjekk belysninga på scenen!


Fra Hollywood og stjernene, til Las Vegas og gamblerne 5. juli...og ikke minst en utrooolig kjedelig kjøretur i mellom. Bestile hotell dagen før avreise, og var ledig overalt. På grunn av varmen om sommeren, og de litt harde økonimiske tidene, er det faktisk roligere i Vegas om sommeren, enn andre tider av året. Og gradene steg ganske radig fra det litt småkjølige L.A. til den glohete Nevadaørkenen.
Målet for Vegasturen var egentlig bare å se byen, og kanskje få med seg et show. Gambling er verken min eller Isabels sterke side, men ble litt slotmachines i hver fall. Byen må vel bare oppleves. Hoteller formet som kjente byggverk og byer, som New York, Paris og Luxor, utallige casioner, og et hav av blinkende lys, og lyd av mynter som skrangler. Kjente hoteller som Bellagio med fonteneshow, og andre hoteller totaldekket av et gullfarget materiale. For ikke å snakke om alle Vegasshowene en kan se! Alt fra kjente artister (oftest typisk Vegas-artister), til musikaler, show i full vegas-stil med showgirls, og alle de andre showa, da, som har mye med nakne damer og gjøre (og noen menn). Vi kom oss på et show i Vegas-stil vi da, med showgirls så klart (noe som gjorde det hele enda mer moro synes nå jeg).

Las Vegas, Baby! Yeaaah!


Fikk også en dag med avslapning i bassenget, siden det var altfor varmt å gå rundt i byen på dagen. Spesielt å ligge der ved bassenget og se rundt seg på alle bygningene..og litt for varmt det også egentlig.

Avslapning ved bassenget på hotellet vårt, Planet Hollywood


Totalt en fin opplevelse, men ikke en by vi higer etter å komme tilbake til. De litt kjipe opplevelsene innkluderer at jeg tapte 180,- på slotmachines (oooooohhh), og at Isabel pressa meg til å ta bilde sammen med en Stormtrooper, som helt sikkert ville har penger for det, men ikke fikk det...ooops..
Var også koselig å endelig få Skypa med familien, selvom det inkluderte triste nyheter angående mammas hund.

Neste stopp, Grand Canyon, South Rim, Comin' Up!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar